وبلاگ سلامت رعنا
روغن نامرغوب را چگونه میتوان تشخیص داد؟
روغن نامرغوب روغنی است که دچار فساد شده باشد ، بوی تندی بهمراه دارد و طعم و مزه آن تغییر و از نظر ظاهری رنگ آن تغییر میکند.
آیا روغن های مایع همانگونه که به سطح اجاق گاز می چسبد ، در بدن ما و دیواره و رگها نیز رسوب می کند؟
خیر- علت چسبندگی زیاد روغن های مایع بر روی سطوح اجاق گاز و ظروف ، ایجاد ترکیبات پلیمری در حرارت بالا و مجاورت با اکسیژن هوا می باشد. اما در بدن چنین شرایطی وجود ندارد و شانس ایجاد پلیمر در رگها با روغن مایع وجود ندارد.
آیا لازم است برای سلامت و تناسب اندام مصرف روغن را به حداقل رساند؟
با توجه به دستورالعمل های تغذیه ای حدود 35-30 % از انرژی روزانه بوسیله چربی و روغن ها تامین می شود. لذا انتخاب روغن مناسب جدا از تامین انرژی مورد نیاز بدن ، می تواند با بهمراه داشتن اسیدهای ضروری بدن مانند امگا3 و امگا6 در سلامتی انسان اثرگذار باشد
آیا کالری تمامی روغن ها با هم برابر است؟
بله- فرقی نمی کند که مصرف کننده در طبخ غذا از چه نوع روغنی استفاده کند. روغن ها از نظر تغذیه ای بعنوان چربی طبقه بندی می شوند و تمامی آنها دارای 9 کیلوکالری انرژی در هر گرم می باشند.
آیا خرید روغن های کنجد و زیتون که بصورت دستی (پرس سرد) در مغازه ها تهیه می گردد مورد اطمینان می باشد؟
خیر- این نوع روغن ها بدلیل عدم وجود نظارت های بهداشتی و کیفی و از آنجائی که ممکن است از نوع نامرغوب دانه های روغنی استفاده شده باشد و احتمال وجود کپک در این نوع دانه ها باعث ورود انواع سموم قارچی مانند آفلاتوکسینها به روغن میشود که ممکن است عامل ایجاد بیماری در دراز
هنگام مصرف و نگهداری روغن های نباتی چه نکاتی را باید مورد توجه قرار داد؟
روغن های مایع بهتر است در دمای 25-20 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. محل نگه داری روغن باید دور از گرما و نور مستقیم خورشید باشد. از مصرف مجدد روغن های معمولی خودداری شود. بدلیل اینکه روغن ها تحمل دمایی متفاوتی دارند هرگز روغن های معمولی را بیش از حد گرم نکنید زیرا دمای بیش از
چه اطلاعاتی می توان از روی برچسب محصولات دریافت کرد؟
الف) مهم ترین بخش، ترکیبات کالاست که مواد تشکیل دهنده یک محصول به ترتیب سهم با جزئیات ذکر شده اند. به طور مثال برای روغن، نوع روغن های مصرفی و سایر ترکیبات قابل رویت است. خوب است بدانید که سازمان غذا و دارو نسبت به کنترل مواد اولیه مصرفی در محصولات غذایی اقدام می نماید.
دلیل پاشیده شدن روغن حین سرخ کردن چیست؟
هنگامیکه رطوبت یا قطرات آب موجود در مواد خوراکی حین پختن آزاد می شود با روغن با دمای بالا ترکیب شده و به بیرون پرتاب می شود. برای جلوگیری از این امر تا جای ممکن ماده غذایی را خشک کنید.
بر روی بعضی از گالن های روغن سرخ کردنی در احجام بالا عبارت *مخصوص صنف و صنعت * ذکر شده است آیا این روغن ها از نظر ترکیبات با سایر روغن های سرخ کردنی فرق میکند؟
خیر- علت ذکر کردن این عبارت بر روی ظروف احجام بالا بنا به اصول برچسب گذاری و به دستور سازمان های نظارتی مانند سازمان استاندارد می باشد بطوریکه برای روغن های تا حجم 3 لیتر را مخصوص خانوار و بالاتر از این حجم را بدلیل مصرف کم روغن در منزل و بالا بودن حجم روغن